Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На першій зміні в таборі «Орлятко» всі діти відпочивають безкоштовно

На першій зміні в таборі «Орлятко» всі діти відпочивають безкоштовно

Путівки школярам закупили за рахунок коштів обласного бюджету. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Марк Беккер, який приїхав 8 червня на урочисте відкриття дитячого оздоровчого табору. Він підкреслив, що в цьому році з ініціативи голови ХОДА Ігоря Райніна на фінансування дитячого відпочинку виділили в чотири рази більше коштів, ніж у 2014-му. «Голова Харківської обладміністрації Ігор Райнін передає вам всім привіт, бажає відмінно провести літо, відпочити, знайти нових друзів. 150 путівок в дитячий табір «Орлятко» закупила Харківська обладміністрація, щоб ви могли відпочити тут безкоштовно», - звернувся Марк Беккер до загонів, що вишикувалися на лінійку. В «Орлятко» Марк Беккер приїхав не з порожніми руками. «Нам привезли чудові подарунки, які дозволять проводити заходи в будь-якій точці нашого табору. Це акустична система і набір м'ячів», - повідомила директор оздоровчого закладу Вікторія Василенко.

За інформацією заступника голови ХОДА, кожна путівка в «Орлятко» обійшлася обласному бюджету в 3255 грн. За весь період дитячих канікул тут безкоштовно відпочинуть 200 дітей пільгових категорій.

Загалом цього року на оздоровлення дітей з бюджету області вже виділено 10 млн грн. Ще 12 млн. депутати виділять на найближчій сесії обласної ради. На ці кошти планують закупити близько 6000 путівок - як у табори Харківської області, так і в оздоровчі заклади в інших регіонах України. 400 юних мешканців нашого регіону вже вирушили до дитячого табору «Таврія» у Херсонській області, ще 100 відпочивають у Карпатах.

За словами Марка Беккера, цього року список традиційних категорій школярів, які отримують безкоштовні путівки в оздоровчі табори, був розширений. До нього включили дітей з сімей бійців АТО та переселенців. Також в даний момент Харківська обладміністрація вирішує питання оздоровлення дітей з Луганської області - з таким проханням до керівника ХОДА Ігоря Райніна звернулися представники Луганської ОДА.

Довідка. На першій зміні в дитячих оздоровчих таборах вже відпочивають майже 73 тис. школярів Харківської області (тобто 36,5% від загальної кількості). За інформацією Марка Беккера, у цілому за літо-2015 планується оздоровити близько 200 тис. дітей. Приймають юних мешканців області 679 дитячих таборів, серед них 658 - з денним перебуванням, 14 таборів праці та відпочинку і 7 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку. Окрім фінансування з обласного бюджету, ще 15 млн. грн. на відпочинок школярів виділили районні адміністрації.

Дитячий оздоровчий табір «Орлятко» розташований в дубовому лісі Кочетоцького лісництва. У таборі - три двоповерхові корпуси, ігровий та спортивний майданчики, літній концертний майданчик, криті павільйони для організації дозвілля дітей. Також є ігротека, міні-бібліотека і приміщення для організації гурткової роботи з дітьми.