Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Німеччина продовжить надавати допомогу у вирішенні питань, пов’язаних з перебуванням вимушених переселенців в Харківській області

Німеччина продовжить надавати допомогу у вирішенні питань, пов’язаних з перебуванням вимушених переселенців в Харківській області

На Харківщині перебуває делегація представників Німецького товариства міжнародного співробітництва «Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH». Про це повідомила заступник голови обласної державної адміністрації Юлія Світлична. «Делегація відвідує Харківщину в рамках проекту, що реалізується товариством «GIZ» на замовлення уряду ФРН, спрямованого на підтримку місцевих органів самоврядування у роботі з внутрішньо переміщеними особами. Метою цього візиту є оцінка існуючої ситуації у роботі з громадянами зазначеної категорії, зокрема, аспекти координації та інтеграції, соціальні та психологічні послуги, ситуація на ринку праці, проблеми із житлом та розміщенням» - зазначила Юлія Світлична. 

Під час робочої зустрічі з представниками профільних департаментів облдержадміністрації члени делегації обговорять питання щодо підтримки органів місцевого самоврядування в питаннях, пов’язаних з переселенцями, їх розміщенням та станом будівель, в яких тимчасово перебувають ці громадяни, та психологічної реабілітації переселенців.

«З огляду на те, що на території Харківської області офіційно зареєстровано 172 тис. громадян (126 тис. сімей), вимушено переміщених з тимчасово окупованої території України і районів проведення АТО, питання щодо їх розміщення та психологічної підтримки постійно стоять на порядку денному перед органами місцевої влади. У цьому контексті хочу висловити сподівання, що співробітництво з німецьким товариством «GIZ» в рамках згаданого проекту сприятиме скорішому вирішенню окремих існуючих проблем, пов’язаних з перебуванням переселенців з Донецької та Луганської областей у нашому регіоні» - підкреслила Юлія Світлична.