Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Історичному музеї відкривається виставка світлин, присвячених Другій світовій війні

В Історичному музеї відкривається виставка світлин, присвячених Другій світовій війні

Наблизитися до справжньої Історії дозволяє проект Етнографічного музею «Слобожанські скарби» імені Г. Хоткевича НТУ «ХПІ» «Минуле у родинному вимірі», у рамках якого з вересня 2014 року до квітня 2015 року до 70-річчя Перемоги над нацизмом пройшов міський краєзнавчий конкурс студентських робіт «1941-1945: фотоісторія у родинному альбомі». За результатами конкурсу, на який подали близько 60 світлин з розповідями у вигляді есе про героїв, зображених на фото, й влаштована ця виставка.

У рамках виставки представлено роботи студентів НТУ «ХПІ», ХНАДУ, ХНУРЕ, ХНПУ імені Г. Сковороди, а також інших мешканців Харкова, у яких виникло бажання розповісти про своїх рідних, що пережили лихоліття Другої світової війни.

Більшість учасників конкурсу принесли фотографії своїх родичів, які воювали, розповіли про їх бойові шляхи, подвиги та нагороди, однак виявилося чимало розповідей і про тих, хто опинився на примусових роботах у Німеччині або дитиною пережив окупацію у рідному місті чи селі.

Цю виставку яскраво доповнюють предмети з колекції Харківського історичного музею.

Еспозиція «1941-1945: фотоісторія у родинному альбомі» відкриється 9 червня о 14:30 за адресою: вул. Університетська, 5.