Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Богодухові обговорюють План перспективного розвитку територіальних громад

У Богодухові обговорюють План перспективного розвитку територіальних громад

В Богодухівському районі 3 червня відбулося громадське обговорення проекту Перспективного плану формування територій громад. Захід пройшов під керівництвом голови РДА Володимира Шарова. Також в обговоренні взяли участь керівник регіонального центру підтримки – Офісу з питань впровадження реформ у сфері місцевого самоврядування, децентралізації повноважень органів виконавчої влади Діана Баринова, перший віце-президент – виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області Микола Тітов, представники колективів та організацій, осередків політичних партій та громадських організацій, керівники органів місцевого самоврядування.  

Діана Баринова нагадала, що адміністративний устрій України складають близько 12 тис. суб’єктів місцевого самоврядування. «Вони мають повноваження, але в них відсутні фінанси, щоб реалізувати ці повноваження. Зараз держава ініціює зміни, щоб податок на доходи фізичних осіб залишався в громаді на рівні 60% та 100% - податку на землю», - пояснила керівник регіонального центру підтримки.

«Час для змін місцевого самоврядування настав. Об’єднання громад – це серйозний поштовх до розвитку. Такий шанс надається рідко, тому його потрібно використати. Люди повинні розуміти, які переваги вони матимуть, утворивши спроможну територіальну громаду», - підкреслив Володимир Шаров.