Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові офіційно відкрилося представництво французької громадської організації «Альянс Франсез»

У Харкові офіційно відкрилося представництво французької громадської організації «Альянс Франсез»

Сьогодні, 3 червня, у Харкові на вул. Римарській, 34, Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Ален Ремі, президент Фонду «Альянс Франсез» Жером Клеман та заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична урочисто перерізали стрічку на вході в представництво культурно-просвітницької громадської організації «Альянс Франсез». «Сьогодні ми не просто відкриваємо культурний центр, ми ще раз переконуємося в тому, що Франція підтримує Україну і готова розвивати подальше співробітництво, в тому числі і на геополітичному рівні. Під час зустрічі з французькими високопосадовцями ми визначили сфери співробітництва і тепер націлені тільки на розвиток відносин. Взаєморозумінню з французькою стороною ми дуже раді і готові допомагати в будь-яких питаннях», - зазначила Юлія Світлична. 

«Харків - це велике університетське місто. Сьогодні ми були на відкритті франко-українського культурного центру в університеті ім. Каразіна. Все це показує, як багато харків'яни роблять для розвитку нових культурних зв'язків», - сказав Жером Клеман.

Він зазначив, що центр зможе прийняти всіх, хто цікавиться вивченням французької мови та французькою культурою в цілому. «Я сподіваюся, що розвиток культурних зв'язків допоможе швидкому відновленню миру і спокою в Україні», - додав Жером Клеман.

Керівником харківського представництва фундації «Альянс Франсез» став ректор Харківського національного економічного університету ім. С. Кузнеця Володимир Пономаренко. Він висловив сподівання, що діяльність «Альянс Франсез» сприятиме подальшій євроінтеграції України як одного з основних напрямів державної політики країни.

Після урочистого відкриття представництва «Альянс Франсез» у Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М. В. Лисенка відбувся концерт, до програми якого увійшли класичні твори у виконанні симфонічного оркестру під керівництвом французького диригента Зайі Зіуані.

Нагадаємо, що культурно-просвітницький центр «Альянс Франсез» діє в Харкові з січня 2015 року і спеціалізується, насамперед, на викладанні французької мови та організації культурних заходів для широкої громадськості. У центрі є медіатека та культуротека, якими можуть користуватися всі охочі. Крім того, «Альянс Франсез» пропонує лінгвістичні та культурні подорожі, надає необхідну інформацію студентам, які хочуть продовжувати своє навчання у Франції за посередництва «Campus France».

Також на базі «Альянс Франсез» у Харкові можна здати міжнародні іспити з французької мови «DELF - DALF». Уже в червні 50 осіб здаватимуть ці іспити.

Довідка. «Альянс Франсез» - культурно-просвітницька неприбуткова громадська організація. Діяльність її представництв по всьому світу підтримується Міністерством закордонних справ Франції. У світі налічується понад 850 представництво організації в 137 країнах. «Альянс Франсез» у Харкові став 8-м представництвом організації в Україні.