Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми зробимо все можливе, щоб діти навіть у віддалених районах змогли отримати гарну освіту. Юлія Світлична

Ми зробимо все можливе, щоб діти навіть у віддалених районах змогли отримати гарну освіту. Юлія Світлична

Сьогодні, 2 червня, в рамках поїздки до Зачепилівського району заступник голови ХОДА Юлія Світлична взяла участь у відкритті відремонтованого і оновленого дитячого садка Бердянського навчально-виховного комплексу. У дитячому садку з'явилася додаткова група для 15 дітей, також з цього дня вже функціонуюча група дошкільного підрозділу з короткочасного режиму перебування переходить на повний режим. Таким чином, батьки ще 15 дітей зможуть залишати свою малечу у дитячому садку на цілий день. Почесні гості - Юлія Світлична, голова Зачепилівської РДА Андрій Конопля, голова районної ради Леонід Глянь, глава Бердянської сільради Михайло Дмитренко - зробили виняток, і в цей раз червону стрічку на вході у відремонтований дитячий садок перерізали самі діти. 

«Ми не просто відкриваємо нову групу, ми говоримо про те, що навіть у складні часи зусиллями влади, громади, бізнесу, депутатського корпусу можна творити добро. Діти - це наше майбутнє, якщо ми не будемо в них вкладати і розвивати їх, то завтра нікому буде будувати нашу країну. Ми розуміємо, що сьогодні повинні вкладати в розвиток, а не зациклюватися на нагальних проблемах», - зазначила Юлія Світлична.

Від облдержадміністрації дитячому садку подарували сертифікат на покупку телевізора.

Юлія Світлична додала, що цього року з коштів обласного бюджету закуплять нові шкільні автобуси, частина з яких надійде і до Зачепилівського району вже до нового навчального року. «Наступного року ми зробимо більший упор на сферу освіти, щоб діти навіть у віддалених районах змогли отримати гарну освіту і надалі вчитися в будь-якому вищому навчальному закладі, в якому захочуть», - сказала заступник керівника області.

Також вона запевнила, що не менше разу на місяць відвідуватиме район, щоб допомагати вирішувати складні питання.

Довідка. У Зачепилівському районі здійснюється підвіз до місця навчання 522 учнів і 55 вчителів до роботи (100% від потреби). Парк автотранспорту відділу освіти становить 15 одиниць, які розподілені по 15 маршрутах 10 навчальних закладів.