Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В центрі Харкова з’явиться арт-інсталяція «Невидимі»

В центрі Харкова з’явиться арт-інсталяція «Невидимі»

Завтра, 3 червня, на центральній алеї сада Шевченка представництво Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні відкриє громадську арт-інсталяцію «Невидимі». Сто двадцять фігур-силуетів арт-інсталяції уособлюють понад 120 тис. українців, які, за оцінкою МОМ, постраждали від торгівлі людьми з 1991 року. На сорок фігур нанесені реальні історії жертв сучасного рабства. Самі фігури виготовив колишній постраждалий від торгівлі людьми, який, пройшовши програму реінтеграції МОМ, відкрив власну справу.

У прес-конференції з нагоди відкриття арт-інсталяції візьмуть участь представники МОМ, Харківської обласної державної адміністрації, громадських організацій.

Національна інформаційна кампанія проводиться спільно Міжнародною організацією з міграції та Міністерством соціальної політики України. Інсталяція покликана привернути увагу до проблеми торгівлі людьми та розповісти реальні історії постраждалих осіб, які живуть серед нас, але часто лишаються непоміченими. Вона пробуде у Харкові до 30 червня, а потім подорожуватиме іншими регіонами України.

Відкриття та прес-конференція відбудуться об 11:00.