Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вадим Глушко та представники Європейського інвестиційного банку обговорили проекти для співпраці

Вадим Глушко та представники Європейського інвестиційного банку обговорили проекти для співпраці

Сьогодні, 27 травня, т.в.п. заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Вадим Глушко та представники профільних департаментів ХОДА і Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Харківській області зустрілися з делегацією Європейського інвестиційного банку. Заступник голови відділу кредитних операцій в сусідніх країнах ЄС Європейського інвестиційного банку Ліонель Рапай зазначив: їх цікавлять потенційні проекти розвитку об’єктів інфраструктури Харківської області, які приймають вимушених переселенців із зони АТО. Перш за все, мова йде про покращення умов в уже існуючих будівлях, а не будівництві нових.

В обговоренні також взяли участь заступник радника з технічних питань Європейського інвестиційного банку Фернандо Камано, старший кредитний фахівець Європейського інвестиційного банку Олеся Муратова, фахівець з питань соціального розвитку Європейського інвестиційного банку Сладжана Косіч та старший програмний менеджер Представництва ООН в Україні Катерина Рибальченко.

«Вирішення проблем, пов’язаних з вимушеними переселенцями, повинні мати комплексний підхід. Важливо не тільки надати житло і зробити соціальну інфраструктуру максимально доступною. Ще одна з головних задач - створення робочих місць, щоб люди мали змогу адаптуватися», - в свою чергу пояснив Вадим Глушко.

За його словами, сьогодні в регіоні офіційно зареєстровано понад 170 тис. внутрішньо переміщених осіб. З них більше 48 тис. сімей отримують соціальну допомогу від держави. Медична допомога була надана 66 тис. переселенців. У дитячих садках, школах та інститутах навчається більше 8 тис. дітей-переселенців. У 13 інтернатних установах системи соціального захисту населення області на повному державному утриманні продовжують проживати 160 осіб.