Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Красноградщині пропонується створити п’ять спроможних територіальних громад

На Красноградщині пропонується створити п’ять спроможних територіальних громад

Відбулося чергове засідання робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об’єднання територіальних громад у Красноградському районі, на яке були запрошені міський та сільські голови. «Ми стоїмо на порозі реформування органів місцевого самоврядування. Процес запущено. І завдання влади на місцях - провести серед населення роз’яснювальну роботу щодо перспектив, які відкриються після створення спроможних територіальних громад. Відповідно до законодавства в результаті добровільного об’єднання територіальні громади будуть здатні самостійно або через відповідні органи місцевого самоврядування забезпечувати належний рівень надання послуг, зокрема, у сфері освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту та житлово-комунального господарства», - зазначив перший заступник голови Красноградської РДА Олександр Клочков.

Під час розробки пропозиції до перспективного плану до уваги бралися здатність органів місцевого самоврядування вирішувати суспільні питання, які належать до їх компетенції, історичні, географічні, соціально-економічні, культурні особливості, розвиток інфраструктури, фінансове забезпечення відповідних адміністративно-територіальних одиниць та інші фактори.

В результаті на Красноградщині пропонується створити 5 спроможних територіальних громад. Та останнє слово - за мешканцями району.