Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Всі заручники люботинського злочинця перебувають у стабільному стані. Їм надана кваліфікована допомога. Олександр Галацан

Всі заручники люботинського злочинця перебувають у стабільному стані. Їм надана кваліфікована допомога. Олександр Галацан

В одного з чоловіків, який був узятий вчора в заручники на АЗС в Коротичі, а після звільнений, стався серцевий напад. Медики надали йому кваліфіковану допомогу і стабілізували його стан на місці подій. Чоловік від госпіталізації відмовився. Про це повідомив директор Департаменту охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації Олександр Галацан. Також він зазначив, що іншим заручникам була надана психологічна допомога. Від госпіталізації вони також відмовилися. Що стосується потерпілого, який був поранений в стегно під час стрілянини в Люботині, він знаходиться в хірургічному відділенні 31-ї міської клінічної лікарні. Потерпілим виявився сам кредитор, який позичив грошей люботинському злочинцеві. «Чоловіка прооперували. Стан пацієнта оцінюється як середньої тяжкості», - додав Олександр Галацан.

Довідка. 25 травня близько 14:00 в Люботині 48-річний чоловік відкрив вогонь з карабіна, внаслідок чого загинули дві людини. Встановлено, що зловмисником є місцевий житель, у якого вранці прийшли описувати будинок за рішенням суду. При стрільбі загинули двоє понятих, які прийшли в будинок до злочинця разом з представником виконавчої служби, дільничним і кредитором.

Після скоєного вбивства чоловік на автомобілі ВАЗ-21099 виїхав в с. Коротич, де на автозаправці захопив трьох заручників. Переговори з терористом тривали більше шести годин. При цьому злочинець погрожував убити заручників, підірвати автозаправку, а також вимагав виїхати до самопроголошеної "ДНР". У результаті він був застрелений снайпером. Всі заручники - два чоловіки та жінка - живі і звільнені.

Що призвело до такої трагедії, пояснив член колегії МВС України, народний депутат Антон Геращенко. За його словами, в 2011 році рідні стрілка взяли кредит в 21 тис. дол. у приватної особи під кабальні відсотки, штрафи і пені. До квітня 2013 року відсотки по кредиту платилися, потім доходи перестали дозволяти це робити. 19 лютого 2015 року Люботинським судом було винесено рішення про стягнення суми боргу, штрафів та пені у сумі понад 800 тис. грн. при тому, що позивач, судячи з тексту рішення суду, хотів стягнути більше 11 млн.грн. штрафів.