Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На балі-маскараді «За мир» зібрали понад 20 тис. грн. на потреби підрозділу харківського військового шпиталю в зоні АТО

На балі-маскараді «За мир» зібрали понад 20 тис. грн. на потреби підрозділу харківського військового шпиталю в зоні АТО

У благодійному вечорі, що відбувся 25 травня в бальному залі Kharkiv Palace, взяли участь 100 студентських пар з п'яти вузів Харкова. Також частиною заходу став аукціон, лоти для якого створили учні харківської спеціалізованої школи №11. Усі кошти, які було виручено в ході заходу, передали Благодійному фонду «Сестра милосердя». Гроші спрямують на закупівлю обладнання для філії харківського військового шпиталю, який два тижні тому відкрився на базі місцевої лікарні в місті Часів Яр Донецької області і приймає поранених з передової. Організатором балу-маскараду «За мир» виступило Всеукраїнське студентське братство «Еліта Нації». Захід пройшов під патронатом Харківської облдержадміністрації в особі голови ХОДА Ігоря Райніна. У залі були присутні всі заступники голови обладміністрації. Сам керівник області не зміг взяти участь у благодійному вечорі, тому його вітальне слово зачитала заступник голови ХОДА Юлія Світлична. «Проведення благодійного балу-маскараду «За мир» стало новою традицією харківського студентства. Це не тільки хороший приклад того, як в наші непрості часи допомогти суспільству зберегти ідеї миру і не зачерствіти серцем. Насамперед це нагадування про те, що підтримка постраждалим під час військових дій, допомога воїнам, патріотам, яким ми зобов'язані мирним небом над Харківською землею, - наш щоденний святий обов'язок», - підкреслила Юлія Світлична. 

Вона також подякувала громадським організаціям «Українське студентське братство «Еліта нації» та «Сестра милосердя АТО», провідним хореографам області, які брали участь у створенні балу-маскараду, і всім студентам, що вийшли на паркет.

«Від себе хотіла б додати, що подібні заходи шалено важливі. Нинішні події показали, що разом ми - сила. Студентство - це та опора, яка завтра буде охороняти наш тил. Студентство - це той фундамент, на якому буде будуватися нова держава. Сьогоднішній бал-маскарад демонструє, що ніхто не може бути осторонь біди», - сказала заступник голови ХОДА.

Як повідомив президент Всеукраїнського студентського братства «Еліта нації» Олексій Курцев, до балу-маскараду учасники готувалися протягом місяця - ходили на репетиції, відпрацьовуючи танцювальні рухи.

«На захід ми запросили все керівництво Харківської області, бізнес, громадські організації. Відгукнулися всі, в залі - 350 запрошених», - уточнив Олексій Курцев.

Усі учасники балу були розбиті на групи і виконали перед глядачами по одному танцю. Слідом за цією частиною заходу організатори провели благодійний аукціон. Лотами стали картини, ляльки-мотанки, вази і світильники, які створили своїми руками учні спеціалізованої школи № 11 м Харкова. Найдорожчим лотом аукціону став український коровай, який придбали за 2400 грн. Його спекли учні Харківського вищого професійного механіко-технологічного училища.

Під час аукціону свій внесок у добру справу зробили й заступники голови Харківської облдержадміністрації - Юлія Світлична та Марк Беккер придбали по картині. Також протягом усього вечора по залу ходили волонтери зі скриньками для пожертвувань. У цілому на заході змогли виручити 20 тис. 740 грн.

«Філії харківського шпиталю, який знаходиться в Донецькій області в місті Часів Яр, потрібно все - від медобладнання до водостічних труб і сантехніки. У першу чергу, там дуже потрібні холодильники для ліків - думаю, на них і витратимо кошти», - пояснила голова Благодійного фонду «Сестра милосердя» та волонтерського союзу «Сестра милосердя АТО» Ярина Чаговець.

Фіналом заходу стало обрання короля та королеви балу. Ними стали Богдан Сергієнко та Карина Губар.

Юлія Світлична вручила учасникам та організаторам балу-маскараду нагороди Харківської облдержадміністрації. Так, за активну участь у розвитку волонтерського руху та активну участь у громадському житті почесну грамоту ХОДА отримала Ярина Чаговець, подяку голови Харківської облдержадміністрації - Олексій Курцев. Громадські діячі, у свою чергу, вручили подяки «За особливий внесок у розвиток творчої молоді» голові облдержадміністрації Ігорю Райніну (отримала Юлія Світлична), самій Юлії Світличній та директору Департаменту освіти і науки ХОДА Анатолію Бабічеву.

Довідка. Громадська організація «Всеукраїнське студентське братство «Еліта Нації» успішно провела два бали: в березні та грудні 2014 року. Ці події мали великий резонанс. Так, у балі-маскараді «За мир», який відбувся взимку, взяли участь 120 пар. У нинішньому балі-маскараді взяли участь студенти 5 вузів Харкова: Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна, Національного фармацевтичного університету, Харківського національного університету міського господарства імені А.М.Бекетова та Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця.