Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

12 тисяч велосипедистів і новий рекорд України: у Харкові пройшов ювілейний Велодень-2015

12 тисяч велосипедистів і новий рекорд України: у Харкові пройшов ювілейний Велодень-2015

24 травня на площі Свободи у Харкові під час відкриття ювілейного - десятого - велопробігу харківські велосипедисти встановили новий рекорд України в номінації «Найбільша фігура з велосипедів». 3 тис. 207 учасників побудували рухливу фігуру велосипеда, яка складалася з коліс, рами і керма. Цей рекорд зафіксували представники Книги рекордів України. Попередній становив 1 тис. 587 осіб і належав Чернігову. Після чого з площі Свободи стартував велопробіг, в якому взяли участь близько 12 тис. чоловік. Серед них - заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична, заступник харківського міського голови Олександр Попов, директор Департаменту масових комунікацій Михайло Черняк, а також представники «Харківського велосипедного союзу», спільноти «Харків Турист», клубу «БайкЦентр» і просто велосипедисти-любителі.

«Учасники сьогоднішнього велопробігу, я вітаю вас від імені голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна. Сьогодні я, співробітники і директори департаментів облдержадміністрації також беруть участь у цьому святі. Мені шалено приємно спостерігати який Харків позитивний, який Харків спортивний, який Харків здоровий. Давайте покажемо всім, що ми - мирне, енергійне місто. Запалимо сьогодні цей день», - зазначила Юлія Світлична, звертаючись до учасників Велодня.

Також заступник голови Харківської ОДА розповіла, що на велосипеді вміє кататися з дитинства. «Єдине - змінюється формат велосипеда. Зростанню я, зростає велосипед. Спортивний спосіб життя я поважаю, завжди беру участь у спортивних заходах і намагаюся підтримувати здоровий спосіб життя. Сьогоднішній захід популяризує спорт і в місті Харкові, і в Харківській області в цілому. І ми не могли не взяти участь у велопробігу поряд з харків'янами, які сьогодні в цю сонячну погоду вибралися з дому на своїх «залізних конях», - підкреслила Юлія Світлична.

Багато хто з харків'ян брали участь у ювілейному велопробігу у цікавих костюмах: стиляг, клоунів, персонажів з кінофільмів. Хтось приїхав на незвичному або ж зібраному власноруч велосипеді.

Колона велосипедистів рухалася за маршрутом: площа Свободи - проспект Леніна - вул. Отакара Яроша - Канатна дорога - вул. 23-го Серпня - проспект Леніна - площа Свободи.

Також в цей день на площі Свободи проводилися конкурси та змагання серед харків'ян, а також виставка-ярмарок.

Довідка. Велодень проходить у Харкові з 2006 року. У першому велопробігу взяло участь 130 осіб, далі кількість учасників зростала. Так, в 2012-му на площі зібралося понад 5 тис. велосипедистів, в 2013-му - понад 7 тис.