Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині обговорять співпрацю з ЄС (програма форуму)

На Харківщині обговорять співпрацю з ЄС (програма форуму)

22 травня о 10:00 у ХарРІ НАДУ при Президентові України (1-й поверх, зала № 1) почне роботу V Міжнародний форум «Україна – Європейський Союз: новий рівень кооперації», який традиційно проводиться наприкінці травня в рамках циклу заходів Харківської обласної державної адміністрації та ХарРІ НАДУ, присвячених відзначанню «Дня Європи». У відкритті форуму візьме участь заступник голови ХОДА Юлія Світлична. Підхід до преси учасників пленарного засідання запланований на 10:45. Для участі у роботі форуму запрошені керівники Харківської області, ректори вищих навчальних закладів, провідні науковці наукових та освітніх установ Харківщини, представники дипломатичного корпусу країн ЄС в Україні, посадові особи органів державного управління та місцевого самоврядування, представники засобів масової інформації, громадських організацій.

«Метою проведення форуму є залучення наукової громадськості Харківського регіону до активної співпраці з місцевими органами державного управління, представництвами дипломатичного корпусу країн ЄС в Україні щодо популяризації позитивного досвіду взаємодії України з країнами Європейського Союзу, обговоренню перспективних напрямків реалізації Стратегії розвитку Харківської області в контексті європейської інтеграції, а також питань, пов’язаних з адаптацією освіти і науки України до Європейського освітнього простору, проблеми організації спільної діяльності влади і бізнесу в умовах входження України до європейських структур» - зазначила Юлія Світлична. 

За результатами обговорення актуальних проблем європейської інтеграції України планується ухвалити спільну резолюцію учасників форуму.

«Україна і Європа – це не просто окремі клаптики на атласі світу, а друзі, які дійсно мають чим поділитись, над чим спільно працювати, щоб упевнено зустріти завтрашній день. Модель українського суспільства дуже близька до європейської, хоча існують певні відмінності, тому простого копіювання європейської конституції недостатньо, щоб наблизити Україну до Європи. Тільки співпраця, спілкування, допитливість, готовність до змін допоможуть цьому зближенню. У цьому контексті, запланований форум служитиме ефективним інструментом для втілення у життя Харківщини європейських цінностей» - підкреслила заступник керівника області.

З повною програмою форуму можна ознайомитися тут.