Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область є одним з лідерів банківської системи в Україні і розвивається динамічніше будь-якого іншого регіону нашої країни. Юлія Світлична

Харківська область є одним з лідерів банківської системи в Україні і розвивається динамічніше будь-якого іншого регіону нашої країни. Юлія Світлична

Сьогодні, 20 травня, у малому залі Будинку рад відбувся урочистий прийом з нагоди Дня банківського працівника. В урочистостях взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична та заступник голови Харківської облради Олена Олешко. «Дуже важливо відзначити, що банківська система є основою будь-якої держави. І ми всі прекрасно розуміємо, що саме банківська система часто стає інвестором великих регіональних проектів, інвестором підприємств, організацій, малого та середнього бізнесу, а також фізичних осіб. Ми переживали складні часи за останні роки незалежності України. Ми пережили з вами дуже складний минулий рік. І потрясіння фінансового сектора, банківської системи дуже чекали наші недруги. Але завдяки вашій злагодженій роботі, вашому професіоналізму цього деструктиву ніхто не дочекався. Ви - ті люди, які стоять на сторожі стабільності фінансової системи, які тримають всю нашу країну, бо якщо не буде стабільної економічної ситуації, не буде і стабільної державної політики. Тому, шановні банкіри, я вам бажаю стабільності, збільшення капіталу, надійних партнерів і гідної оцінки з боку клієнтів», - зазначила Юлія Світлична, звертаючись до працівників банківської сфери.

Також заступник голови ХОДА підкреслила, що саме Харківська область є одним з лідерів банківської системи на території України і розвивається динамічніше будь-якого іншого регіону нашої країни.

Як зазначив президент Харківського банківського союзу Анатолій Волок, банківські працівники відзначають сьогоднішній день зі значними результатами. «Якщо в цілому по Україні за перший квартал поточного року приріст кредитного портфеля склав 15%, то в Харківській області він склав 22%. Такі ж співвідношення по депозитних портфелях. Хоча на тлі тієї кризи, яка вибухнула в минулому році, і масового вилучення депозитів населенням Харківська область показала хороші результати і стресостійкість. Тільки за перший квартал цього року в реальний сектор економіки було видано близько 8 млрд.грн. нових кредитів з 35 млрд. 844 млн. грн. кредитного портфеля. Це результат вашої плідної наполегливої діяльності», - додав Анатолій Волок, звертаючись до банкірів.

Кращим працівникам банківської сфери Юлія Світлична та Олена Олешко вручили Почесні грамоти і Подяки Харківської облдержадміністрації і обласної ради.