Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В університеті міського господарства імені О.М. Бекетова обговорили питання енергоефективності житлових будівель

В університеті міського господарства імені О.М. Бекетова обговорили питання енергоефективності житлових будівель

Семінар на тему: «Енергоефективність житлових будівель. Передумови модернізації житлового фонду: вирішення питань управління житлом та виконання вимог щодо показників енергоефективності будівель» відбувся 19 травня. Захід був організований Департаментом житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації, Фондом власників житла недержавних форм власності «Сприяння» та Ініціативою «Житлове господарство у Східній Європі» (IWO) за підтримки Представництва Фонду Фрідріха Науманна в Україні.

В роботі семінару взяли участь керівництво районних державних адміністрації, міських рад міст обласного значення, науковці Харківського національного університету міського господарства імені О.М. Бекетова, представники Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області, ОСББ та ЖБК, громадських організацій, будівельних компаній, банківських установ.

«Ідея організації та проведення семінару, присвяченого питанням енергоефективності житлових будівель та питанням управління житловим фондом дуже своєчасна. Саме на подібних заходах фахівці галузі можуть ознайомиться з досвідом зарубіжних колег і поділитися власними напрацюваннями», - зазначила у своєму вітальному слові до учасників семінару т.в.о. директора Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Тетяна Кокоріна.

«Без проведення масштабної термомодернізації житлового фонду неможливо досягти поставлених у Стратегії сталого розвитку «Україна-2020» цілей щодо переходу до енергоефективного споживання енергоресурсів. Розуміючи це, уряд започаткував програму надання державної підтримки для реалізації енергоефективних заходів у житловому фонді населенню, ОСББ та ЖБК», - наголосила Тетяна Кокоріна.

У своєму виступі під час семінару начальник управління реформування інфраструктури та економічного аналізу Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації Олег Масленніков конкретизував, що в рамках програми отримання державної підтримки на впровадження енергоефективних заходів можна придбати в кредит енергоефективне обладнання, матеріали та отримати компенсацію у розмірі 30% - для індивідуальних будинків, квартир та 40% - для ОСББ, ЖБК.