Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Стипендії від ХОДА отримуватимуть 20 видатних і 20 молодих вчених Харківщини

Стипендії від ХОДА отримуватимуть 20 видатних і 20 молодих вчених Харківщини

Дипломи стипендіатам вручив голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін у рамках святкування Дня науки України. «Керівництво області націлене на підтримку харківської науки - не тільки вчених зі світовими іменами, а й молодого покоління. Безумовно, фінансова підтримка у вигляді стипендій - це далеко не все. Ми знаємо, що відбувається в науковому середовищі, бачимо гідних і готові надавати їм необхідне сприяння», - підкреслив Ігор Райнін. Хто отримає стипендії ХОДА, визначали експертні комісії. При цьому враховувалося більше 20 критеріїв, повідомив директор Департаменту освіти і науки Харківської обладміністрації Анатолій Бабічев. 

«Якщо говорити про вчених, що працюють у сфері точних наук, то до розрахунку бралися, наприклад, такі критерії, як кількість запатентованих наукових винаходів, наукових публікацій в іноземних та вітчизняних виданнях, кількість наукових досліджень, тощо. Що стосується видатних учених, то тут враховувалася також кількість підготовлених ними молодих фахівців - аспірантів, докторантів. У гуманітарній сфері - свої критерії: і публікації, і участь у наукових конференціях», - пояснив Анатолій Бабічев.

Також 5 кращих науковців області були нагороджені Грамотами Харківської обласної адміністрації, 5 - отримали Подяки голови ХОДА. Окремо було відзначено й 13 студентів - переможців IX Харківського регіонального конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних і гуманітарних наук, що проходить під патронатом облдержадміністрації.