Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Президент нагородив харків'ян, загиблих в АТО

Президент нагородив харків'ян, загиблих в АТО

Президент України Петро Порошенко нагородив бійців, які загинули в ході антитерористичної операції на сході країни. Відповідний указ №270 від 15 травня розміщено на офіційному сайті Глави держави. Учасники АТО нагороджені (посмертно) «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі». Серед нагороджених є і харків'яни. 

Орденом Богдана Хмельницького III ступеня нагороджено Олексія Гуртова - майора 128-ї окремої гірничо-піхотної бригади. Олексій народився 9 жовтня 1977 р. в Балаклії. 8 лютого 2015 р. Олексій разом з водієм Романом Чорнобаєм, виконуючи бойове завдання, повертався до Дебальцевого. У цей же день Олексій вийшов на зв'язок поблизу Артемівська, потім зв'язок зник, більше інформації про військових не було. Пізніше стало відомо, що Олексій загинув 9 лютого під час боїв у селі Логвинове, неподалік від Дебальцевого. У нього залишилися мати, дружина і двоє дітей.

Орденом «За мужність» III ступеня нагороджені:

- Андрій Камінський - солдат батальйону «Донбас». Андрій народився 10 червня 1987 р. в Харкові. Загинув 12 лютого 2015 р. під час проведення «зачистки» територій від залишків незаконних збройних формувань в селі Логвинове, розташованому на трасі Дебальцеве - Артемівськ (Донецька область);

- Олексій Пакало - сержант 30-ї окремої механізованої бригади. Олексій народився 13 березня 1994 р. в смт Пересічне (Дергачівський р-н.). Загинув 31 серпня 2014 р. під час виконання бойового завдання в Латугіно (Луганська обл.).