Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Майже 99% експонатів, що зберігаються в музеях Харківщини, належать до державної частини Музейного фонду України

Майже 99% експонатів, що зберігаються в музеях Харківщини, належать до державної частини Музейного фонду України

Упродовж 2014 року в Харківській області працювало 33 музеї, з них – 2 музеї мали статус національного (Національний меморіальний комплекс «Висота маршала І.С.Конєва», Національний літературно-меморіальний музей Г.С.Сковороди). В музеях області зберігається 499,5 тис. експонатів основного фонду, майже усі експонати, а саме 98,9%, належать до державної частини Музейного фонду України. Про це повідомляє Головне управління статистики в Харківській області.

У 2014 році виставки та експозиції музеїв відвідали 782,8 тис. осіб. Протягом року музеями було розроблено 302 тематико-експозиційних плани та відкрито 576 виставок, на яких виставлялись 60,6 тис. експонатів, що становило 12,1% від загальної кількості предметів основного фонду.

Важливим напрямком культурно-освітньої діяльності музеїв є екскурсійна робота. За минулий рік музеями було проведено 10,6 тис. екскурсій, якими охоплено 140,6 тис. осіб, більша частина з них (89,8%) – учні, слухачі та студенти навчальних закладів. Також протягом року музеями було підготовлено 298 наукових видань та публікацій.

Нагадаємо, щороку 18 травня відзначається Міжнародний день музеїв, у зв'язку з яким кращих працівників музейної справи Харківщини буде відзначено грамотами і подяками ХОДА та Харківської облради.