Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині покращення житлових умов потребують чотири сім’ї бійців, загиблих в АТО

На Харківщині покращення житлових умов потребують чотири сім’ї бійців, загиблих в АТО

Придбання житла для рідних цих військовослужбовців обласна влада тримає на контролі, підкреслив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євгеній Шахненко. На сьогоднішній день в регіоні покращення житлових умов потребують чотири сім’ї бійців, які загинули при проведенні антитерористичної операції. Всі необхідні документи вже підготовлені. Є на ці цілі й гроші - уряд виділив 300 млн. грн. За словами заступника голови ХОДА, затримка пов’язана тільки з тим, що відповідне положення Кабінету міністрів, без якого неможливо оформити угоди, й досі не затверджене в Міністерстві юстиції.

«Вся відповідальність за прискорення квартирного питання - на головному розпоряднику коштів – Міністерстві соціальної політики, куди Харківська облдержадміністрація вже неодноразово зверталася. Нещодавно до двох родин з Великобурлуцького та Харківського районів, про які ми вже розповідали, до списків були внесені ще дві сім’ї з Лозової та Харкова. Дружина і дві доньки лозівчаніна Олександра Шаповалова потребують забезпечення двокімнатною квартирою, а дружині та доньці сержанта Володимира Янчука ми плануємо придбати однокімнатну квартиру у Харкові», - повідомив Євгеній Шахненко.

Нагадаємо, у Великобурлуцькому районі родина загиблого рядового Дмитра Посохова - мати, батько та молодший брат - можуть за законом розраховувати на двокімнатну квартиру. Сім’я перебуває на квартирному обліку селищної ради з листопада 2014 року. Планується, що приблизно таку ж жилплощу отримає ще одна родина загиблого старшини В’ячеслава Кузнєцова, чиї рідні зареєстровані в селі Циркуни Харківського району. Дружина та двоє дітей стоять на квартирному обліку з січня 2015 року.