Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові зустріли бійців Нацгвардії, що повернулися із зони АТО

У Харкові зустріли бійців Нацгвардії, що повернулися із зони АТО

Сьогодні, 14 травня, у військовій частині № 3005 відбулася урочиста зустріч особового складу 5-ї окремої Слобожанської бригади Національної гвардії України. Більше трьохсот бійців повернулися на ротацію із зони АТО, де дислокувалися на блокпостах на передовій. Зустріти нацгвардійців прийшли голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін, заступник голови - керівник апарату Харківської ОДА Вячеслав Аббакумов, т.в.п. заступника голови ХОДА Вадим Глушко, радник голови ХОДА Сергій Стороженко, військовий капелан отець Артемій, керівники департаментів облдержадміністрації, рідні та близькі бійців, журналісти. «Ви - герої. Ми і всі мешканці Харківської області пишаємося вами. Від рядових до генералів - ви герої. Я дуже сподіваюся, що в найближчі дні ви наберетеся сил, відпочинете, підвищите бойову і моральну підготовку, приділите час рідним, близьким. Вони за вами дуже скучили. І їм було не легше, ніж вам. Вони вас чекали і дочекалися живими і здоровими. Ми дякуємо вам за те, що ви тримаєте оборону від негідників, яких в Україну накидали такі ж негідники. Ми пишаємося вашими вчинками і вашим професіоналізмом. І це дуже здорово, що всі в строю. Здоров'я вам, хлопці, сили, ми з вами», - сказав Ігор Райнін, звертаючись до бійців, які повернулися на ротацію.

Як розповів командир частини № 3005 полковник Юрій Макарчук, демобілізовані бійці приїхали додому на два місяці. Перші два тижні вони проведуть з рідними, у відпустці, а потім повернуться до частини, де продовжать бойову підготовку. За необхідності, хлопці будуть готові далі виконувати свій обов'язок.

Під час урочистої зустрічі на території військової частини відбувся святковий концерт. Керівнику області Ігору Райніну бійці вручили прапор України, що був з ними всі ці місяці в зоні АТО. Також голова ХОДА оглянув музей бойової слави військової частини.