Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові розпочалася ХІІ літня Універсіада з легкої атлетики

У Харкові розпочалася ХІІ літня Універсіада з легкої атлетики

На стадіоні ФСТ «Динамо» 12 травня відбулось відкриття ХІІ літньої Універсіади з легкої атлетики. Учасників змагань привітав голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін. «Студентський спорт - він особливий. Він азартний, безкомпромісний, і він чесний. І я бажаю вам сьогодні на спортивних доріжках і в секторах показати хороший результат і довести, що харківські студенти - найкращі в Україні, а гостям - перемогти харківських студентів. У кого як вийде, але я глибоко переконаний, що змагання всім принесуть радість і задоволення від спорту. 24 області України, 24 команди представлені тут. Ми разом, Україна єдина, і це завдяки спорту в тому числі. Я впевнений, що студенти, які покажуть найкращі результати, гідно представлять Україну в Кореї на всесвітній Універсіаді», - зазначив Ігор Райнін.

В урочистій церемонії відкриття також взяли участь заступник голови Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки Віктор Павленко, директор Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолій Бабічев, директор Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА Віталій Кириленко, радник голови ХОДА Сергій Стороженко, президент Харківської обласної спортивної спілки учнівської та студентської молоді, ректор Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди Іван Прокопенко.

Цього року у змаганнях з легкої атлетики візьме участь 441 спортсмен з 24 областей України. Харківщину представлятимуть команди Харківської державної академії фізичної культури та Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут».

Починаючи з 1999 року, шість разів поспіль Харківська область посідала перше місце у загальнокомандному заліку Універсіади. Боротьба за медалі цього року буде запеклою, оскільки в змаганнях візьмуть участь заслужений майстер спорту, 26 майстрів спорту міжнародного класу, 113 майстрів спорту України, 195 кандидатів в майстри спорту України, 29 спортсменів І розряду.

Голова ХОДА також оглянув музей ФСТ «Динамо» та відремонтовані цього року тренувальні зали для занять боксом та спортивною гімнастикою.

Довідка. Літня Універсіада з легкої атлетики проходить один раз на два роки. Вона є етапом відбору спортсменів до національної студентської збірної, яка представляє країну на всесвітній Універсіаді. У змаганнях беруть участь виключно студенти. Кращі українські спортсмени цього року поїдуть на XXVIII Всесвітню літню Універсіаду, яка відбудеться в місті Кванджу (Південна Корея) з 4 по 14 липня.