Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Райнін обговорив подальшу співпрацю з новим керівником спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Харкові

Ігор Райнін обговорив подальшу співпрацю з новим керівником спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Харкові

Сьогодні, 12 травня, голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін зустрівся з новим керівником спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Харкові Ромуальдом Пішаром. Сторони обговорили питання, що стосуються поточної суспільно-політичної ситуації в регіоні, а також можливі напрямки подальшої співпраці. «Я прибув сюди кілька тижнів тому. І, звичайно, ви - перша офіційна особа в Харкові, з ким я хотів зустрітися. Ще раз дякую за зустріч. Спеціальна моніторингова місія, яку я представляю, в першу чергу, цікавиться питаннями безпеки, а також всіма питаннями, які стосуються прав людини. Думаю, ми всі ці питання з вами обговоримо, а також сподіваюся на подальшу співпрацю з вами», - зазначив Ромуальд Пішар. Ігор Райнін також подякував керівнику спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні за зустріч і в цілому поінформував про ситуацію з вимушеними переселенцями, які проживають на території області.

«Зараз в нашому регіоні офіційно зареєстровано 180 тис. переселенців. Але насправді їх більше 300 тис. Справа в тому, що багато з них не зверталися за отриманням реєстрації та за будь-якою допомогою, маючи власні ресурси для забезпечення свого життя на території Харківської області. Для економіки регіону, особливо, в сьогоднішні - досить непрості - часи, такий наплив вимушено переміщених осіб створює низку складнощів. Майже 200 тис. переселенців - це більше, ніж середньообласний центр України. Тим не менше, всі люди, які переїхали з Донбасу на тимчасове проживання до Харківської області, забезпечені всім необхідним. Для нас це - громадяни України, і ми в силу своїх можливостей їх всіляко підтримуємо», - зазначив Ігор Райнін.

Також керівник області підкреслив, що є об'єктивні складнощі в роботі з переселенцями, тому регіону необхідна допомога і ОБСЄ, і Європейського Союзу, яка в цілому здійснюється.

Голова ХОДА нагадав, що вчора обласна влада домовилася з урядом Норвегії про виділення гуманітарної допомоги переселенцям, які проживають в Харківському регіоні. Крім того, була надана велика допомога з боку німецького уряду. Також в області були впроваджені кілька проектів, пов'язаних з допомогою переселенцям, інших європейських партнерів.