Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків’янки здобули ліцензію на Олімпійські ігри

Харків’янки здобули ліцензію на Олімпійські ігри

На Кубку Європи з синхронного плавання, який відбувався у Голландії з 8 по 10 травня, збірна команда України в складі харківських майстринь цього виду спорту завоювала золоту та дві срібні медалі, а також путівку до Ріо-де-Жанейро. Про це повідомили у Департаменті у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації. 11 травня літак зі збірною командою України на борту приземлився у Харкові. В аеропорту спортсменок та тренерів чекали рідні та близькі, а також почесна делегація на чолі з директором Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА Віталієм Кириленко, який від Харківської облдержадміністрації привітав команду з успіхом. «Наші спортсмени завоювали першу олімпійську ліцензію. Ми дуже раді за дівчат. Тепер залишилася справа за малим - щоб наша група також завоювала ліцензію на Олімпійські ігри. Побажаємо їм у цьому удачі», - зазначив Віталій Кириленко.

Найголовніший успіх, якого досягли в Голландії наші майстрині синхронного плавання – путівка на Олімпійські ігри 2016 року. Це перша перепустка на головні старти чотириріччя для харківських спортсменів. Яскравий почин завойованим ліцензіям поклали Анна Волошина та Лоліта Ананасова. Дівчата завоювали друге місце в змаганнях серед дуетів, випередивши основних конкуренток в боротьбі за ліцензію - іспанок, та поступившись лише іменитим росіянкам Наталії Іщенко та Світлані Ромашиній.

«Ми дуже переживали, тому що буквально днями до виїзду до Голландії ми ще редагували нашу програму. Але дійсно виступили так, що у основних суперниць - іспанок - не залишилося шансів. Попереду у нас ще один відповідальний старт - чемпіонат світу, який покаже, як будуть розподілятися місця вже ближче до Олімпійських ігор», - зазначили по поверненні Анна Волошина та Лоліта Ананасова.

В комбінованій програмі українкам дісталося «золото». Анна Волошина, Лоліта Ананасова, Анастасія Савчук, Ксенія Сидоренко, Олена Гречихіна, Катерина Садурська, Дар’я Юшко, Олександра Сабада, Катерина Резник та Ольга Золотарьова отримали від суддів 93,100 бали та випередили суперниць з Італії. Третє місце було за спортсменками з Греції.

В змаганнях груп збірна України посіла друге місце, випередивши іспанок та поступившись команді Росії. Нажаль, в цьому виді програми розігрувалася лише одна ліцензія на Олімпіаду, і вона дісталася команді Росії. Тим не менш, шанси у збірної України представити у Ріо свою програму в групах ще залишаються. В квітні 2016 року відбудеться чемпіонат світу, на якому можна буде завоювати цю ліцензію.

«Завдання було не з легких, але ми з ним впоралися. Ми з великим задоволенням виграли квиток на Олімпійські ігри. На такому рівні дуже важлива психологія, і наші дівчата досить жорстко вели всю гру, всі ці змагання, і при цьому досить позитивно. Я дуже задоволена і повірила, що наша країна може стати на Олімпійських іграх на п'єдестал. Тепер будемо працювати над новою програмою, відточувати техніку, працювати над помилками перед чемпіонатом світу, бо дрібниць не буває, потрібно продумувати кожну деталь», - зазначила головний тренер збірної Світлана Саідова.

Попереду у збірній України ще одне вирішальний іспит сезону – чемпіонат світу, який з 24 липня по 9 серпня відбудеться у Казані. Також українки планують взяти участь у відкритому чемпіонаті Америки з синхронного плавання.