Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Металіст» і «Волинь» зіграли в результативну нічию. Заходи безпеки на харківському стадіоні були посилені

«Металіст» і «Волинь» зіграли в результативну нічию. Заходи безпеки на харківському стадіоні були посилені

Харківський «Металіст» 11 травня в рамках 23-го туру української футбольної Прем'єр-ліги вдома зіграв внічию 3:3 з луцькою «Волинню». Дублем у складі харків'ян відзначився Прийомов (74-а і 87-а хв.), ще один м'яч - на рахунку у Бесєдіна (90-а). У складі «Волині» м'ячі забили Кобахідзе (39-а) і Бікфалві (77-а і 89-а). Після цього матчу в активі «Металіста» 31 очко (шосте місце), а «Волинь» набрала 27 очок (сьоме місце). На сьогоднішньому матчі були присутні більше 5 тисяч уболівальників. Багато з них прийшли з українською символікою та прапорами України. Під час поєдинку постійно звучали футбольні речівки, присвячені «Металісту», вболівальники активно підтримували улюблену команду до останньої хвилини матчу. Футбольний матч на рідному стадіоні відвідав голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін, а також заступники голови ХОДА Юлія Світлична, Євгеній Шахненко, Марк Беккер, начальник Управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар, радник голови облдержадміністрації Сергій Стороженко.

Як і під час попереднього домашнього поєдинку, на стадіоні «Металіст» сьогодні і напередодні гри були прийняті підвищені заходи безпеки, які дозволили провести матч спокійно, без порушень порядку. Зокрема, прилегла до стадіону територія була закрита для руху автотранспорту. Парковки не працювали, у зв'язку з чим за кілька днів до матчу уболівальників попросили утриматися від використання особистого транспорту.

Турнікети для входу на стадіон були відкриті за дві години до початку матчу (з 12:00). На територію стадіону не пропускали з сумками, пакетами і рюкзаками. За порядком на стадіоні та біля нього під час матчу стежили близько 700 правоохоронців.

Нагадаємо, футбольний клуб «Металіст» повернувся на свій домашній стадіон 4 квітня (через чотири місяці). Раніше у зв'язку з погрозами терактів проведення футбольних матчів у Харкові було заборонено місцевими органами МВС. За підсумками спеціальних нарад за участю представників клубу, стадіону, керівництва Харківської облдержадміністрації, Прем'єр-ліги, ФФУ, МВС і СБУ, в березні цього року було прийнято рішення дозволити провести матч з «Металургом» у Харкові, у квітні - з львівськими «Карпатами», 3 травня - з полтавською «Ворсклою», а 11 травня - з луцькою «Волинню».