Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині планують відремонтувати близько 40 будівель для розміщення переселенців

На Харківщині планують відремонтувати близько 40 будівель для розміщення переселенців

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євгеній Шахненко, на території області постійно ведеться робота по забезпеченню житлом внутрішньо переміщених осіб. Так, протягом квітня обласною державною адміністрацією разом із районними органами влади проведена інвентаризація гуртожитків та об’єктів житлового фонду, які на теперішній час не експлуатуються. «За результатами проведеної роботи встановлено 36 об’єктів, які можливо відремонтувати. При виділені з державного бюджету незначних коштів вже у 2015 році понад 200 сімей отримають власне житло», - зазначив Євгеній Шахненко. 

Крім того, в рамках цієї програми обласна державна адміністрація плідно співпрацює з міжнародними організаціями. Нагадаємо, що 22 квітня відбулася зустріч з представниками Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ). Представники товариства оглянули та оцінили технічний стан об’єктів з точки зору можливості використання їх в якості житла. Як перспективні, ними були обрані декілька об’єктів в містах Куп’янськ та Лозова.

«Зараз фахівці визначають кошторисну вартість робіт з реконструкції або добудови потенційних об'єктів», - додав Євгеній Шахненко.