Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Студенти зооветеринарної академії та аграрного університету отримають пільгу на проїзд у метро

Студенти зооветеринарної академії та аграрного університету отримають пільгу на проїзд у метро

Про це під час зустрічі з лідерами галузевих профспілкових організацій області повідомив голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнин. Представник профспілки працівників агропромислової сфери поскаржився, що студенти Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва та Харківської державної зооветеринарної академії досі не можуть скористатися пільгою на проїзд в метро. Як пояснив директор Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолій Бабічев, Харківська міськрада виділила кошти на компенсацію проїзду студентів тільки державних вузів, розташованих в Харкові, а обласна рада – комунальних навчальних закладів. Так як зооветеринарна академія та аграрний університет – державні вузи, але розташовані поза містом, їх студенти залишилися без пільги. 

«Студентам щодня доводиться користуватися метрополітеном, щоб дістатися до своїх навчальних закладів. Надання їм такої пільги – це важливий соціальний аспект, це захист нашої студентської молоді, яка навчається в сільськогосподарських вузах», - сказав Анатолій Бабічев.

Нагадаємо, в лютому КП «Харківський метрополітен» відновив пільговий проїзд для студентів, який був скасований з 1 січня 2015 року. Студенти можуть їздити в метро за колишньою ціною в 1,5 грн. за поїздку, але їх пільга обмежена 60 поїздками на місяць. Крім того, скористатися проїзною картою можна лише за наявності студентського квитка.