Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У «Бузку» відкриються виставки харківських художників

У «Бузку» відкриються виставки харківських художників

Сьогодні, 5 травня, в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» (вул. Сумська, 25) відкриється виставка графіки та живопису «З іскри - світло душі і натхнення полум'я», присвячена пам'яті харківського художника-педагога, професора Сергія Бесєдіна. На виставці можна буде подивитися як роботи самого майстра, так і роботи його учнів з творчої групи «Синергія-Арт» - таких художників як Олексій Будник, Леонід Золотарьов, Микола Зосін, Любов Ішкова та інших. Також сьогодні у «Бузку» відкриється персональна виставка художника-ілюстратора та видавця, який народився і мешкає в Харкові - Віктора Корягіна. Віктор працює в техніці станкової графіки. Улюблений його матеріал - перо і туш. Він - автор ілюстрацій 10 дитячих книг. В даний час займається виданням сучасної технічної літератури. 

Відкриються виставки о 17:00. Вхід - вільний.

Довідка. Сергій Бесєдін (1901-1996) - живописець, графік, педагог (професор з 1960). Заслужений діяч Української РСР (1970). Закінчив Харківський художній інститут (1924-1929). Був членом «Об'єднання сучасних митців України». Викладав у Харківському художньому інституті. Твори Бесєдіна експонувалися на зарубіжних виставках (Польща, НДР, Австрія та ін.). Його твори зберігаються в Музеї українського образотворчого мистецтва (Київ), Київському музеї російського мистецтва, Харківському художньому музеї, Львівському музеї українського мистецтва та ін.

Традиції реалістичної школи, які сформували харківську школу малюнка і живопису, Сергій Фотійович невпинно передавав своїм учням.