Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Металіст» на рідному стадіоні зіграв з полтавською «Ворсклою». Заходи безпеки в цей день були посилені

«Металіст» на рідному стадіоні зіграв з полтавською «Ворсклою». Заходи безпеки в цей день були посилені

Харківський «Металіст» 3 травня в рамках 22-го туру української футбольної Прем'єр-ліги вдома програв полтавській «Ворсклі» з рахунком 0:2. Це вже третій домашній матч «Металіста» у весняній частині чемпіонату, який харків'яни провели на рідному стадіоні. Незважаючи на програш, харківські вболівальники підтримували улюблену команду до останньої хвилини матчу. Багато з них прийшли на стадіон з українською символікою. Під час гри постійно звучали футбольні речівки, присвячені «Металісту». Також представники фан-клубів обох команд хором заспівали гімн України. Сьогодні на матчі були присутні більше шести тисяч уболівальників. Також футбольний поєдинок відвідали заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації В’ячеслав Аббакумов, заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко, начальник Управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар, радник голови ХОДА Сергій Стороженко, а також директори департаментів облдержадміністрації.

Заходи безпеки в цей день на харківському стадіоні були посилені. Зокрема, прилегла до стадіону територія була закрита для руху автотранспорту. Парковки не працювали. У зв'язку з чим за кілька днів до матчу уболівальників попросили утриматися від використання особистого транспорту.

Турнікети для входу на стадіон були відкриті за дві години до початку матчу (з 12:00). На територію стадіону не пропускали з будь-якими сумками, пакетами і рюкзаками. Особистий огляд глядачів проводили співробітники міліції і стюарди. За порядком на стадіоні та біля нього під час матчу стежили близько 700 правоохоронців. Матч пройшов без порушень порядку.

Нагадаємо, футбольний клуб «Металіст» повернувся на свій домашній стадіон 4 квітня (через чотири місяці). Раніше у зв'язку з погрозами терактів проведення футбольних матчів у Харкові було заборонено місцевими органами МВС. За підсумками спеціальних нарад за участю представників клубу, стадіону, керівництва Харківської облдержадміністрації, Прем'єр-ліги, ФФУ, МВС і СБУ, в березні цього року було прийнято рішення дозволити провести матч з «Металургом» у Харкові, у квітні - з львівськими «Карпатами», а 3 травня - з полтавською «Ворсклою».