Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Міжнародна пошукова місія з розслідування авіакатастрофи «Боїнг-777» завершила свою роботу

Міжнародна пошукова місія з розслідування авіакатастрофи «Боїнг-777» завершила свою роботу

Сьогодні, 2 травня, на льотному полі Міжнародного аеропорту «Харків» відбулася остання церемонія прощання з жертвами катастрофи малайзійського авіалайнера «Боїнг-777» рейсу МН17. Сім трун з рештками тіл загиблих пасажирів збитого літака відправлені до Нідерландів. «Сьогодні ми вважаємо нашу міжнародну пошукову місію завершеною. І я хочу висловити подяку українському уряду, місцевим органам влади, митниці, прокуратурі, ДСНС за допомогу в роботі міжнародної команди, яка працювала тут. Зараз ми можемо сказати, що обіцянку, яку ми дали всій світовій спільноті, виконано. І я хочу подякувати народу України за те, що за таких вкрай складних обставин це стало можливо»,- сказав під час брифінгу міністр безпеки та юстиції Королівства Нідерланди Герард Адріан ван дер Стюр.

У церемонії прощання в харківському аеропорту взяли участь Надзвичайні і Повноважні Посли Нідерландів, Австралії та Малайзії, представники міжнародної пошукової місії з розслідування авіакатастрофи, заступники голови Харківської облдержадміністрації Марк Беккер та В'ячеслав Аббакумов, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко, а також керівники СБУ, МВС, ГУ ДСНС, прокуратури, прикордонного загону, митної служби.

Як зазначив Герард Адріан ван дер Стюр, із 298 загиблих поки ще залишаються неідентифікованими рештки двох громадян Нідерландів.

Що стосується результатів слідства щодо причин аварії, то про це говорити занадто рано. «Триває дуже складний процес, ми ретельно вивчаємо всі наявні матеріали. Звичайно, ми хотіли б прискорити процес передачі справи до суду, але поки занадто рано говорити про терміни. Можу сказати, що ми попросили про допомогу всіх свідків катастрофи та отримали від них відгук», - повідомив міністр безпеки та юстиції Нідерландів.

Довідка. Авіалайнер «Boeing-777», що слідував рейсом з Амстердама до Куала-Лумпуру, зазнав катастрофи неподалік від селища Грабово Донецької області 17 липня 2014 року. Всі 298 пасажирів загинули.