Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Голова ХОДА відкрив у Куп'янському районі дві котельні, що працюють на альтернативному паливі

Голова ХОДА відкрив у Куп'янському районі дві котельні, що працюють на альтернативному паливі

Сьогодні, 2 травня, Ігор Райнін перебуває з робочим візитом у Куп'янському районі. Першим пунктом у програмі поїздки стало село Кругляківка. Тут голова Харківської обладміністрації та заступник голови ХОДА Юлія Світлична разом з головою Куп'янської РДА Миколою Ситником відкрили котельню, яка опалюватиме місцеву школу. У якості палива в котельні будуть використовувати не газ, а пелети. «Восени вам не доведеться чекати 15 жовтня для того, щоб розпочати опалювальний сезон. Ви не будете залежати ні від погоди, ні від влади. Діти зможуть навчатися у теплі в будь-яку пору року», - пояснив переваги нової котельні Ігор Райнін. 

Микола Ситник повідомив, що у його районі в найближчому майбутньому планується запустити ще кілька подібних котелень. Процес переведення шкіл на альтернативне паливо почали з Кругляківки, оскільки це село - одне з найвіддаленіших від райцентру.

Під час відкриття котельні до голови облдержадміністрації звернулися батьки кругляківських школярів із проханням допомогти в обладнанні комп'ютерного класу. У школу проведений інтернет, але комп'ютерів тут всього 4, а для того, щоб діти могли нормально займатися, потрібно хоча б 15. Ігор Райнін пообіцяв допомогти у вирішенні цієї проблеми.

Також керівник ХОДА відкрив котельню, яка працює на дровах, в селищі Ківшарівка. Ця котельня буде опалювати місцевий будинок культури.

«Це маленька справа, але важлива. Важливо, щоб тут було тепло і затишно», - зазначив Ігор Райнін.

Довідка. У 2015 році в Харківській області планують перевести на альтернативне паливо 47 об'єктів соціальної сфери. До кінця травня в регіоні повинні почати монтаж восьми модульних котелень, що працюють на пелетах. Будувати блокові котельні будуть три інвестиційні компанії. Впровадження енергозберігаючих технологій, за словами фахівців, допоможе скоротити витрати на опалення в рази.