Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Регіональній владі вкрай важливо спиратися на ефективний і патріотичний правоохоронний блок. Ігор Райнін

Регіональній владі вкрай важливо спиратися на ефективний і патріотичний правоохоронний блок. Ігор Райнін

30 квітня Харківщину відвідав міністр МВС України Арсен Аваков. Міністр презентував реформу міліції в Харкові. Як нагадав Арсен Аваков, концепція реформи МВС була прийнята в жовтні 2014 року. Нещодавно парламент вже проголосував за перший закон, в його рамках почалися зміни в структурах міністерства - ліквідовані УБОЗ, транспортна та ветеринарна міліція, продовжуються скорочення в інших підрозділах. «Сьогодні ми йдемо далі, йдемо вперед. Зараз уряд затвердив і подав до парламенту чотири законопроекти - «Про національну поліцію», «Про органи внутрішніх справ», «Про сервісні центри» і новий закон, що регулює рух на вулицях. Вони дозволять створити національну поліцію, яка знаходитиметься поза політичним полем. Міністр вже не буде главою поліцейського органу, він - головний лобіст і контролер», - пояснив міністр. 

Арсен Аваков зазначив, що до кінця року у всіх великих містах, у тому числі Харкові, ліквідують МРЕВ. Їх замінять сервісні центри, де громадяни зможуть швидко і якісно оформити всі необхідні документи. «Це буде новітній європейський сервісний центр з усіма базами даних, з відкритим простором, де неможлива корупція і де немає подвійних стандартів», - запевнив міністр.

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін зазначив, що сьогодні для України реформи вкрай необхідні. «Без розвитку нічого не вийде. І дуже важливо, що саме з правоохоронного блоку починаються реформи в країні. Облдержадміністрація впевнена, що ці зміни призведуть до кращого», - сказав керівник області.

Ігор Райнін додав, що «сьогодні неможливо тільки руками забезпечувати якісну охорону громадського порядку». «Я, як голова облдержадміністрації, вдячний міністру, що Харків опинився в числі «пілотних» міст в реформі МВС», - звернувся до Арсена Авакова голова ХОДА.

Ігор Райнін сказав, що для регіональної влади та органів управління вкрай важливо спиратися на ефективний, патріотичний, якісний правоохоронний блок.

Нагадаємо, що в Харкові буде ліквідовано ДАІ, її замінить нова патрульна поліція, набір до якої стартував відсьогодні.