Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині вже за три місяці з'явиться нова поліція

На Харківщині вже за три місяці з'явиться нова поліція

У Харкові в рамках реформи системи МВС буде ліквідована дорожня автоінспекція. На її місце прийде нова патрульна поліція. Про це під час візиту на Харківщину повідомив міністр МВС України Арсен Аваков. Він також оголосив, що відсьогодні стартував набір до нової патрульної поліції в Харкові. Новий підрозділ на вулицях міста з'явиться вже за три місяці. «Ми наберемо 800 чоловік для міста Харкова. Ми хочемо бачити конкурс, ми хочемо бачити найкращих. Ми будуємо нову поліцію. Замість карати і кришувати - служити і захищати. Поліція повинна бути захисником і спрощувати життя», - сказав міністр. За його словами, набір до лав патрульної поліції Харкова триватиме протягом трьох тижнів, після чого почнеться відбір. Конкурсанти проходитимуть тести на психологічну стійкість, фізичну підготовку та інші, після чого почнеться їх інтенсивне навчання. Для цього до Харкова приїдуть іноземні фахівці. 

«Я сподіваюся, і для мене - справа честі, щоб у Харкові поліцейський загін був одним з кращих», - сказав Арсен Аваков.

Зарплата нового патрульного становитиме 8-10 тис. грн. «Цілком гідний рівень, на якому ми маємо право вимагати якість, а офіцер має можливість служити», - зазначив міністр.

Патрульні отримають не тільки нову форму, але і нові авто, озброєння і техніку. Міністр пообіцяв, що у харківських патрульних незабаром з'явиться 100 нових службових автомобілів на базі «Тойота». Кожен автомобіль буде оснащений спеціальними системами, камерами і планшетами.

Довідка. Подати заявку до лав нової поліції можна у Палаці культури міліції (вул. Раднаркомівська, 13), отримати відповіді на питання - за тел. 739-84-10.