Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Рятувальники закликають громадян бути обережними під час відпочинку на природі

Рятувальники закликають громадян бути обережними під час відпочинку на природі

Служба порятунку звертається до мешканців області з проханням дотримуватись та не забувати елементарні правила пожежної безпеки під час відпочинку на природі. Байдужість та безвідповідальність любителів відпочинку на природі нерідко призводить до лісових пожеж, які завдають значної шкоди лісу та довкіллю загалом. За декілька годин неконтрольована пожежа може знищити цілі лісові масиви, гинуть птахи та звірі.

У зв’язку з цим Державна служба України з надзвичайних ситуацій звертає увагу громадян на необхідність суворого дотримання правил перебування в лісових масивах:

– не розводити багать у лісі, окрім призначених для вогнищ місць;

– за можливістю не палити в лісі, не кидати недопалки на землю, особливо там, де наявна суха підстилка;

– ні в якому разі не випалювати суху рослинність на землях лісового фонду, на землях природно-заповідного фонду та на господарських землях, які знаходяться поруч із лісом;

– не створювати смітники в лісі та на прилеглих землях, тим більше - не підпалювати їх;

– по закінченні відпочинку прибирати після себе побутові відходи.

Відповідно до законодавства, правила пожежної безпеки в лісах України є обов’язковими для виконання всіма громадянами, які з будь-яких причин перебувають у лісі. Порушення вимог пожежної небезпеки в лісах тягне за собою адміністративну або кримінальну відповідальність та відшкодування винуватцями завданих збитків.