Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Незважаючи на збройний конфлікт на сході, Харьківській області вдалося зберегти мир і навіть домогтися економічного зростання. Мартін Лідегорд

Незважаючи на збройний конфлікт на сході, Харьківській області вдалося зберегти мир і навіть домогтися економічного зростання. Мартін Лідегорд

Такий стабільний стан суспільства та економіки говорить сам за себе. Про це сьогодні під час зустрічі з представниками громадських організацій та ЗМІ Харкова сказав міністр закордонних справ Королівства Данія Мартін Лідегорд. За його словами, одна з цілей його візиту - бажання на власні очі познайомитися з ситуацією в місті. «Ми бачимо, що Харків, як і раніше залишаючись у відносно нормальних відносинах з РФ, не підтримує сепаратистські настрої. Активно демонструє це у своїй політиці, у своєму житті. Хотілося б зрозуміти, як вдається зберігати цей баланс неворожого ставлення до Росії і в той же час негативної позиції щодо сепаратистських настроїв на Донбасі», - відзначив Мартін Лідегорд.

На думку міністра закордонних справ Данії, відносини Євросоюзу та України потрібно підтримувати. «10 років тому Україна та Польща мали однаковий ВВП. Завдяки тому, що Польща вступила до Євросоюзу, її ВВП вже виріс в два рази, і це нікому не завадило. Росія, в тому числі, виграє від того, що Україна буде розвиватися економічно. Саме тому відносини Євросоюзу та України потрібно підтримувати», - підкреслив міністр.

За останні 14 місяців це вже шостий візит міністра закордонних справ Данії до України і перший - до Харкова. Відразу після прес-конференції Мартін Лідегорд здійснив невелику оглядову прогулянку містом, в якій його супроводжували заступник голови ХОДА Марк Беккер і директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко.

Візитом до Харкова міністр закордонних справ Данії залишився задоволений. «Це дуже короткий, але дуже позитивний візит. Я вражений містом, люди дуже доброзичливі й гостинні. Мої рекомендації інвесторам і данському уряду будуть самі найкращі. Я також радий, що в такій складній ситуації місто підтримує історичні родинні та ділові відносини з Росією. Ви зберігаєте баланс і не хочете стати частиною цього конфлікту. Це дуже позитивний момент», - сказав він.