Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків'яни - срібні призери чемпіонату світу з шахів

Харків'яни - срібні призери чемпіонату світу з шахів

Чоловіча збірна України з шахів з двома харківськими гросмейстерами у складі посіла друге місце на командному чемпіонаті світу, який з 19 по 28 квітня відбувся у вірменському місті Цахкадзорі. Про це повідомляють в Департаменті у справах молоді та спорту ХОДА. Павло Ельянов та Олександр Моїсеєнко разом з іншими українцями набрали в чемпіонаті 12 очок та завоювали срібні медалі, поступившись «золотом» шахістам з Китаю, на рахунку яких було 15 очок.  

Боротьба проти команди з Піднебесної йшла практично всі дев’ять турів. Очне протистояння завершилося нічиєю, але поразка українців від команди США в передостанньому турі перекреслила шанси на чемпіонство. У підсумку збірна України стала другою. Третє місце завоювали господарі чемпіонату - команда Вірменії.

В цей же час в китайському місті Ченду проходив жіночий командний чемпіонат світу. Збірній України, у складі якої виступала харків'янка Анна Ушеніна, нажаль, увійти до числа призерів не вдалося. За підсумками змагань українки набрали 10 очок та посіли п'яте місце. Чемпіонками світу стали грузинки, на рахунку яких було 17 очок, друге місце посіли росіянки, третє - команда Китаю. Збірна Індії набрала також 10 очок, але за додатковими показниками випередила збірну України і посіла четверте місце.