Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Данські бізнесмени хочуть інвестувати в енергетику Харківської області

Данські бізнесмени хочуть інвестувати в енергетику Харківської області

Сьогодні, 29 квітня, голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін зустрівся з міністром закордонних справ Королівства Данії Мартіном Лідегордом, який з офіційним візитом прибув до Харківської області. Ігор Райнін запевнив міністра, що Харківщина залишається спокійним регіоном країни, і, незважаючи на військовий конфлікт на сході, показники економічного розвитку області вище, ніж в середньому по Україні. «Ми не сприймаємо військовий конфлікт, як відмову від непроведення реформ в країні, в тому числі і на території Харківської області. Найближчим часом ми презентуємо регіональні реформи, які входять до компетенції обласної адміністрації та облради і приступимо до їх реалізації. Мова йде про житлово-комунальну сферу, агропромисловий комплекс, про систему освіти та охорони здоров'я», - повідомив Ігор Райнін. 

У свою чергу, Мартін Лідегорд зазначив, що ті реформи, які заплановані в регіоні - це найефективніша неагресивна зброя, яку має влада. «Ми дуже зацікавлені у встановленні економічних відносин, особливо нас цікавить співпраця в галузі енергетики. Буквально вчора підписано договір між українським та данським урядами про створення українсько-данського центру з розвитку бізнесу, в енергетичному секторі в тому числі. Данські інвестори вже мають плани і проекти з використання побутових відходів для створення енергії», - розповів Мартін Лідегорд.

Також міністр сказав, що ті данські компанії, які вже ведуть бізнес в Харкові, дуже добре висловлювалися про роботу в регіоні. За його словами, бізнесмени запевнили, що в Харкові зручно вести бізнес, тут хороша атмосфера. «Я думаю, такі відносини будуть розвиватися і надалі», - додав Мартін Лідегорд.

«Інвестиційна привабливість Харківської області вкрай висока, і саме сьогодні. В Україні буде мир і спокій, і той, хто вкладатиме зараз, матиме більший прибуток - це закони бізнесу. Сфера енергетики та переробки найбільш приваблива для інвесторів, ми маємо енергетичний потенціал, який, безумовно, буде цікавий. Ми будемо раді данському бізнесу в Харкові. Ми можемо дати гарантії, що кожен бізнесмен буде відчувати підтримку, ми захистимо його від будь-яких проявів корупції», - запевнив Ігор Райнін.