Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Уряд запровадив заходи з відзначення 70-ї річниці завершення Другої світової війни

Уряд запровадив заходи з відзначення 70-ї річниці завершення Другої світової війни

Про це йдеться у розпорядженні Кабінету Міністрів України № 386-р від 22 квітня 2015 р. Зокрема, у документі сказано: - Національному банку забезпечити виготовлення та випуск в обіг пам’ятної монети на відзнаку 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі; - Мінінфраструктури, ДП «Укрпошта» та Мінфіну забезпечити випуск в обіг поштової марки і конверта, присвячених 70-й річниці Перемоги над нацизмом у Європі, та здійснення спецпогашення поштової марки; - обласним держадміністраціям провести заходи з упорядження військових поховань, ремонту та реставрації меморіалів, пам’ятників, обелісків, пам’ятних знаків полеглим співвітчизникам.

Крім того, уряд розпорядився з 5 по 8 травня провести у загальноосвітніх навчальних закладах уроків, присвячених 70-й річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-й річниці завершення Другої світової війни, за участю ветеранів війни, учасників українського визвольного руху часів Другої світової війни, жертв нацистських переслідувань, учасників антитерористичної операції.

В документі Кабміна також сказано: «у кожному регіоні провести заходи із запобігання актам вандалізму та руйнування військових меморіалів, пам’ятників та місць поховань полеглих співвітчизників, торгівлі бойовими нагородами та іншими відзнаками часів Другої світової війни». Контроль за цим покладено на МВС, Мінрегіон та обласні держадміністрації.

Уряд розпорядився обласним держадміністраціям сприяти встановленню у загальноосвітніх навчальних закладах дощок (стендів) пошани з метою увічнення пам’яті випускників, які загинули за незалежність та територіальну цілісність України, а також присвоєнню цим навчальним закладам імен загиблих героїв.

Крім того, відповідним міністерствам, відомствам та обласним держадміністраціям слід забезпечити підготовку та проведення:
- урочистостей з нагоди 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни;
- покладення вінків, квітів з нагоди 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни до пам’ятників і меморіалів у столиці України - місті-герої Києві, обласних центрах, інших населених пунктах;
- виставки архівних матеріалів «Родинну пам’ять про війну збережено»;
- меморіально-мистецької акції «Перша хвилина миру» та ін.