Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові обговорили шляхи підвищення ефективності діяльності інститутів державної влади та місцевого самоврядування

У Харкові обговорили шляхи підвищення ефективності діяльності інститутів державної влади та місцевого самоврядування

Ювілейний XV Міжнародний науковий конгрес «Публічне управління: стратегія реформ-2020» відбувся сьогодні, 23 квітня, у Харківському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України. Мета Конгресу - узагальнення й оприлюднення результатів наукових досліджень у галузі науки державного управління і практики державотворення та розробка рекомендацій щодо підвищення ефективності діяльності інститутів державної влади та місцевого самоврядування. Участь у роботі харківського Конгресу взяли близько 200 науковців з України, а також представники наукової громадськості із США, Польщі, Франції та інших країн.

Перед учасниками зібрання виступили директор Інституту вищих керівних кадрів, в.о. віце-президента Національної академії держуправління при Президентові України з наукової роботи Андрій Семенченко; директор Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолій Бабічев; Генеральний консул Республіки Польща у м. Харкові Станіслав Лукасік; почесний консул Федеративної Республіки Німеччина у м. Харкові Тетяна Гавриш; виконавчий директор Бременської міжнародної вищої школи соціальних наук Крістіан Петерс.

У ході пленарних засідань відбулися дискусії з питань реформування публічного управління в умовах децентралізації владних відносин; європейської інтеграції; перспектив розвитку регіонального управління та місцевого самоврядування; реалізації економічної та соціально-гуманітарної політики держави в умовах трансформації публічного управління; електронного урядування; мовної політики в публічному управлінні.

За результатами роботи Конгресу на заключному засіданні прийнято Рекомендації ХV Міжнародного наукового конгресу «Публічне управління: стратегія реформ-2020».