Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківський Центр профілактики та боротьби зі СНІДом отримав нове обладнання

Харківський Центр профілактики та боротьби зі СНІДом отримав нове обладнання

Держслужба України з соцзахворювань закупила та поставила до регіональних Центрів профілактики та боротьби зі СНІДом лабораторне обладнання. Зокрема, харківський центр отримав біохімічні аналізатори та обладнання ІФА з комплектами дозаторів. Ця закупівля стала можливою в рамках реалізації Держслужбою України з соцзахворювань Проекту міжнародної технічної допомоги «Підтримка системи моніторингу й оцінки Міністерства охорони здоров’я України».

Кошти на його впровадження виділені Урядом США через Центри профілактики та боротьби із захворюваннями (CDC) Департаменту охорони здоров’я США (DHHS) у рамках бюджетної програми «Удосконалення заходів з протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань України».

Біохімічні аналізатори отримали 11 центрів СНІДу у Харківській, Рівненській, Чернівецькій, Івано-Франківській, Черкаській, Вінницькій, Київській, Житомирській, Сумській, Львівській, Тернопільській областях; обладнання ІФА з комплектами дозаторів - 13 центрів СНІДу: Харківський, Вінницький, Житомирський, Закарпатський, Львівський, Волинський, Київський, Тернопільський, Сумський, Чернігівський, Херсонський, Хмельницький та Київський міський центр СНІДу; проточний цитофлуориметр - Івано-Франківський обласний центр СНІДу.