Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Молодь в Україні повинна взяти кермо влади в свої руки. Михайло Саакашвілі

Молодь в Україні повинна взяти кермо влади в свої руки. Михайло Саакашвілі

Радник Президента України, голова Дорадчої міжнародної ради реформ Михайло Саакашвілі разом із заступником голови Харківської обласної державної адміністрації Юлією Світличною зустрілися з харківськими студентами. На початку свого виступу Михайло Саакашвілі розповів присутнім у залі Палацу студентів Юридичної академії, як Грузії вдалося поліпшити інфраструктуру та підвищити рівень життя простих людей, не маючи ані нафти, ані газу. «Пояснення дуже просте: ми перестали заважати нашим громадянам жити. Хоча Грузія була однією з найбільш корумпованих країн колишнього СРСР. Це парадокс, що Україна, маючи таке суспільство, протягом 10 років не змогла створити ефективний уряд. Але у вашої країни - величезний потенціал», - зазначив радник Президента України.

За його словами, щоб країна почала змінюватися, в Україні необхідно провести дерегуляцію, дебюрократизацію, деолігархалізацію і децентралізацію, а також знизити податки, що допоможе заробити економіці.

«В цілому, молодь в Україні повинна взяти кермо влади в свої руки, але це не означає, що всіх нас треба буде списати. У Грузії 90% держслужбовців були люди, яким не виповнилося на той момент 35 років. У них - інша психологія. Вони не бояться приймати рішення. Так, будуть допускати помилки, але їх не допускає тільки той, хто нічого не робить», - підкреслив Михайло Саакашвілі.

Також голова Дорадчої міжнародної ради реформ відповів на запитання студентів. В першу чергу, молодь цікавило: які реформи повинні бути в країні пріоритетними?

«Реформи повинні бути комплексними. Не можна змінити систему, помінявши щось одне. Адже на одній нозі далеко не втечеш. Щоб Україна змінилася, необхідно впроваджувати комплекс реформ», - запевнив Михайло Саакашвілі.