Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На виставці в Балаклії розкажуть про ліквідаторів аварії на ЧАЕС

На виставці в Балаклії розкажуть про ліквідаторів аварії на ЧАЕС

24 квітня в Балаклійському будинку культури (пл. Ростовцева, 14) відкриється сьома документальна виставка інформаційно-мистецького проекту «Чорнобиль - я там був» про саму аварію і подальшу долю ліквідаторів техногенної катастрофи на ЧАЕС – безпосередньо мешканців Балаклійського району. Президент «Українського історичного товариства «Чорнобиль Ноосфера» Юрій Ворошилов за 29 років дослідження катастрофи зібрав і систематизував більше п'яти тисяч документальних свідчень (архівні та сучасні фото, аудіо- та відеозаписи) ліквідаторів Харківської області. Крім того, про саму ядерну катастрофу, про ліквідацію її наслідків в архіві автора зібрано більше 50 тисяч документів і свідчень. 

«Навчитись бачити навколо себе, поруч з собою те, що викладено в хороших книгах і в реальному життєвому досвіду старшого покоління – це запорука, що у наших дітей і онуків не буде свого Чорнобиля, великих і малих війн», - зазначає автор.

Головна мета проекту – зібрати і зберегти свідчення безпосередніх учасників Чорнобильської катастрофи для вивчення і дослідження, для усвідомлення героїчного, і в той же час - трагічного - досвіду ліквідаторів.

Виставка відкриється в 11:00.