Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина отримає кошти від Європейського банку в рамках кредитної програми з відновлення України

Харківщина отримає кошти від Європейського банку в рамках кредитної програми з відновлення України

Верховна Рада прийняла розроблений Мінрегіоном Закон України «Про ратифікацію Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком (Проект «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України»). Відповідно до Фінансової угоди, Європейський інвестиційний банк надасть Україні кредит у розмірі 200 млн. євро на реалізацію проекту «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України». Про це, представляючи закон, повідомив перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимир Кістіон. Він поінформував також, що загальний період погашення позики – 20 років, включаючи пільговий період на 5 років.

За словами Володимира Кістіона, проект спрямований на подолання негативних наслідків геополітичних подій у східних регіонах України, в тому числі забезпечення потреб внутрішньо переміщених осіб, відновлення головних інфраструктурних об'єктів на території районів Донецької і Луганської областей, які знаходяться під контролем України.

У першу чергу кошти позики будуть спрямовані на відновлення інфраструктури та поліпшення умов постачання комунальних послуг: водопостачання та водовідведення, постачання електроенергії та теплопостачання, ремонт автомобільних шляхів, залізничних колій, мостів, а також ремонт пошкоджених адміністративних будівель та соціальної інфраструктури, в тому числі шкіл та лікарень.

Крім того, в рамках проекту передбачається реалізація низки інфраструктурних проектів у Запорізькій, Дніпропетровській та Харківській областях, які зазнали значного тиску на інфраструктуру у зв’язку зі значним припливом внутрішньо переміщених осіб, інформує урядовий портал.

Очікується, що основні проекти будуть завершені не пізніше 2017 року, зазначив Володимир Кістіон.

Нагадаємо, Фінансову угоду було підписано 22 грудня 2014 року в Києві прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком та віце-президентом Європейського інвестиційного банку Ласло Бараньяємом.