Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Чорнобильці попросили відновити у Харкові роботу Центральної міжвідомчої експертної комісії

Чорнобильці попросили відновити у Харкові роботу Центральної міжвідомчої експертної комісії

Сьогодні, 21 квітня, відбулася зустріч керівників області з представниками чорнобильського руху Харківщини. На ній були присутні голова обласної державної адміністрації Ігор Райнін, голова обласної ради Сергій Чернов, представники департаментів облдержадміністрації з питань соціального захисту населення, охорони здоров'я, масових комунікацій, а також регіонального управління Пенсійного фонду України. У форматі круглого столу присутні обговорили питання соціального захисту ліквідаторів та членів їх сімей: забезпечення житлом, надання безкоштовних рецептів на придбання ліків в аптечній мережі, організацію санаторно-курортного лікування, збереження відділення для чорнобильців у міській студентській лікарні, а також військово-патріотичне виховання молоді.

«Жодне з питань, які сьогодні тут прозвучали, не залишиться без відповіді. Нічого не забудеться. Прошу активно співпрацювати з Вадимом Глушко. Я передаю йому всі повноваження у вирішенні цих питань. Хочу наголосити, що сьогодні між облдержадміністрацією та обласною радою - повне взаєморозуміння. Що стосується центральних органів влади, то будемо ставити питання наступально, без сорому», - запевнив Ігор Райнін.

Особливу увагу під час зустрічі також приділили відновленню в Харкові роботи Центральної міжвідомчої експертної комісії по встановленню причинного зв'язку захворювань, інвалідності і причин смерті з дією Чорнобильської катастрофи, яка до проведення антитерористичної операції розміщувалася в Донецьку.

Крім того, члени громадських організацій чорнобильців відзначили, що необхідно сформувати організаційні комітети з питань 30-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС та 25-ї річниці зведення укриття над реактором.