Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Без порушень порядку і з гімном України: «Металіст» на рідному стадіоні зіграв проти «Карпат»

Без порушень порядку і з гімном України: «Металіст» на рідному стадіоні зіграв проти «Карпат»

Харківський «Металіст» 18 квітня в рамках 20-го туру української футбольної Прем'єр-ліги вдома зіграв внічию 0:0 з львівськими «Карпатами». Це вже другий домашній матч «Металіста» у весняній частині чемпіонату, який харків'яни провели на рідному стадіоні. На сьогоднішньому матчі були присутні близько 6,5 тис. уболівальників. Багато з них прийшли з українською символікою та прапорами України. Під час поєдинку вболівальники кілька разів заспівали гімн України, а також активно підтримували улюблену команду. Футбольний матч на рідному стадіоні відвідав і голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін. Керівник області ще раз підкреслив, що для Харкова футбольний клуб «Металіст» - це легенда, і залишатися в стороні в нинішній непростій для клубу ситуації обласна влада не може. Тому, за словами голови Харківської ОДА, сьогодні робиться все, щоб зберегти команду, і щоб «Металіст» і далі міг проводити матчі на домашній арені.

Як і під час попереднього домашнього поєдинку з донецьким «Металургом», на стадіоні «Металіст» сьогодні і напередодні матчу були прийняті підвищені заходи безпеки, які дозволили провести поєдинок спокійно, без порушень порядку. У день матчу особливу увагу було приділено організації входу глядачів на стадіон, роботі турнікетів, здійсненню огляду, схемі руху автотранспорту та роботі парковок. За порядком на стадіоні та біля нього під час матчу стежили близько 700 правоохоронців.

Нагадаємо, футбольний клуб «Металіст» повернувся на свій домашній стадіон 4 квітня (через чотири місяці). Раніше у зв'язку з погрозами терактів проведення футбольних матчів у Харкові було заборонено місцевими органами МВС. Так, у грудні минулого року був скасований матч харків'ян з «Чорноморцем». А матчі весняної частини сезону з «Шахтарем» в чемпіонаті та Кубку України перенесли до Львова. За підсумками спеціальних нарад за участю представників клубу, стадіону, керівництва Харківської облдержадміністрації, Прем'єр-ліги, ФФУ, МВС і СБУ, в березні цього року було прийнято рішення дозволити провести матч з «Металургом» у Харкові, а в квітні - із львівськими «Карпатами».