Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Мешканці області попросили Євгенія Шахненка допомогти з ремонтами будинків і газифікацією сіл

Мешканці області попросили Євгенія Шахненка допомогти з ремонтами будинків і газифікацією сіл

Сьогодні, 17 квітня, заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Євгеній Шахненко провів особистий прийом громадян. Група активістів приїхала з проханням допомогти їм з будівництвом газопроводу від селища Золочів до сіл Чорноглазівка, Жовтневе та Карасівка, які відносяться до однієї сільради. Громадські діячі підкреслили: незважаючи на те, що багато місцевих мешканців уже давно самостійно встановили газові котли та провели труби на вулицях і до будинків, питання з основною трубою газопроводу залишається невирішеним вже 10 років. «Необхідно близько 6 млн. грн., щоб хоча б до Чорноглазівки провести газопровід. Ці гроші повинні йти з НАК «Нафтогаз України». Все було підписано, але грошей так і не виділили», - скаржаться активісти. 

За словами Євгенія Шахненка, в регіоні на сьогоднішній день в черзі на газифікацію в подібній ситуації в різних районах виявилися ще три населених пункти.

«Цього року НАК «Нафтогаз України» ані копійки не виділяє на будівництво газопроводів, а тільки на аварійні об'єкти. Не зможемо ми виділити таку суму і з обласного бюджету. Є кредитний варіант. Німецький банк виділяє гроші на програму відновлення та модернізації східній частині України. Проекти регіонів будуть затверджуватися в уряді. Доповім про ваше запитання губернатору», - запевнив заступник голови ХОДА.

Ще двоє мешканців Харківської області попросили допомогти з ремонтом будинків у селищах Покотилівка та Козача Лопань. Кілька звернень громадян стосувалися проблем, пов'язаних з нарахуваннями комунальників та незгодою споживачів з діями газовиків, а також організації, яка займається водопостачанням в селищі Покотилівка.

Вирішення питань, що вимагають більш детального розгляду, заступник голови Харківської обласної державної адміністрації взяв під особистий контроль.