Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Дорогу Чугуїв-Куп'янськ-Мілове планують відремонтувати за кредитні кошти

Дорогу Чугуїв-Куп'янськ-Мілове планують відремонтувати за кредитні кошти

Заступник голови облдержадміністрації Євгеній Шахненко повідомив, що даний об'єкт в уряді пообіцяли включити до програми відновлення та модернізації східної частини України. Для цих цілей Німеччина планує надати нашій країні нецільовий фінансовий кредит в 500 млн. євро. Траса Чугуїв-Куп'янськ-Мілове, яка знаходиться на балансі Служби автомобільних доріг України, довгий час не ремонтувалася. А після того, як по ній регулярно стала їздити військова техніка та почали возити вантажі до зони АТО - ця дорога виявилася майже повністю зруйнованою, а чотири райони - практично відрізаними від обласного центру. «Вартість її ремонту на сьогоднішній день - більше 600 млн. грн. Зрозуміло, що таких грошей в обласному бюджеті немає. Єдине, що ми можемо зараз зробити - максимально використовувати кошти, які Служба автомобільних доріг України перераховує службі Харківської області на утримання магістралей. За рахунок цих грошей вдається підтримувати стан доріг і робити ямкові ремонти», - підкреслив Євгеній Шахненко.

За його словами, і губернатор, і він не раз доповідали в Київ про те, в якому стані знаходиться ця стратегічно важлива траса. На останній нараді віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко запевнив, що дорога Чугуїв-Куп'янськ-Мілове стане одним з перших проектів, який буде включено до програми відновлення та модернізації східної частини України. З фінансуванням обіцяє допомогти німецька сторона.

Нагадаємо, 1 квітня уряди України та Німеччини в Берліні підписали Меморандум про взаєморозуміння. Така домовленість передбачає надання Кредитною Установою (KfW) нецільового фінансового кредиту близько 500 млн.євро. Ці гроші підуть на відновлення, ремонт і модернізацію сфер транспорту, енергетики, теплопостачання, будівництво житла, водопостачання, соціальної інфраструктури. Згідно з підписаним документом, Донецька, Луганська, Дніпропетровська, Запорізька та Харківська області, а також регіони, в яких офіційно зареєстровано багато вимушених переселенців, зможуть отримувати індивідуальні позики на фінансування різних проектів.