Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На особистому прийомі Марка Беккера просили допомогти у вирішенні питань, пов'язаних із землею

На особистому прийомі Марка Беккера просили допомогти у вирішенні питань, пов'язаних із землею

Сьогодні, 15 квітня, заступник голови Харківської облдержадміністрації Марк Беккер провів особистий прийом громадян. Кілька відвідувачів звернулися з проханням допомогти вирішити земельні питання, а двоє харків'ян передали інвестиційні проекти. Мешканець Харківської області попросив заступника керівника області допомогти у здачі в оренду або продажу земельного паю, який знаходиться в селі Колодязне Дворічанського району. «Земля в нашій державі не продається, але ви можете користуватися ділянкою, здати її в оренду, тому я б радив вам знайти більш ефективного орендаря і обов'язково укласти з ним договір на 5-7 років. Ваше звернення ми направимо до районної адміністрації, щоб там з'ясували як ефективно використовується земля і, в разі чого, допомогли знайти іншого інвестора», - підкреслив Марк Беккер.

Ще одне звернення стосувалося присвоєння кадастрових номерів на земельні ділянки, які перебувають на території Рябоконівської сільради Краснокутського району. Це питання сім'я не може вирішити з 2011 року через помилки фірми, яка займалася підготовкою документів і проектів.

«Ми не можемо нести відповідальність за тих, хто з вами так вчинив, але ваші документи не збігаються з тією нормативною базою, яка сьогодні діє. Вихід з ситуації, що виникла, є. Наші фахівці допоможуть вам розробити алгоритм подальших дій, щоб вирішити це питання», - запевнив заступник голови ХОДА.

Ще двоє харків'ян прийшли на прийом з пропозиціями. Так, перша ініціатива стосувалася міжнародного співробітництва в агропромисловому секторі економіки. Другий інвестиційний проект по переобладнанню автомобілів передав пенсіонер.

«Потрібно вивчити підготовлені вами документи», - зазначив Марк Беккер.

Вирішення питань, що вимагають більш обґрунтованої відповіді, заступник голови обласної державної адміністрації взяв під особистий контроль.