Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юна харків'янка-важкоатлетка виборола «бронзу» чемпіонату світу

Юна харків'янка-важкоатлетка виборола «бронзу» чемпіонату світу

Змагання серед кадетів до 17 років відбувалися в Перу в місті Ліма з 7 по 12 квітня. Як повідомили у Департаменті у справах молоді та спорту обласної державної адміністрації, харківська спортсменка Анастасія Шишанова стала бронзовою призеркою Чемпіонату світу з важкої атлетики у ривку. Юна важкоатлетка виступала на чемпіонаті в ваговій категорії понад 69 кг та показала третій результат у ривку - 94 кг, завоювавши, таким чином, малу бронзову медаль. В поштовху, нажаль, Анастасії до числа призерів потрапити не вдалося – з результатом 108 кг вона була п’ятою та посіла у двоборстві загальне четверте місце.

Загалом на чемпіонаті світу українські важкоатлети, крім бронзової медалі Анастасії, завоювали золоту та бронзову медалі за сумою двоборства. Чемпіоном світу серед кадетів в ваговій категорії до 85 кг став Ігор Обухов з Донецької області, який у сумі підняв вагу 316 кг.

Варто зазначити, що в цей час в Грузії відбувається дорослий чемпіонат Європи з важкої атлетики, де Харківську область в складі збірної України представляє 19-річна Ірина Деха.