Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина почне співпрацювати зі Швейцарським бюро співробітництва

Харківщина почне співпрацювати зі Швейцарським бюро співробітництва

За ініціативи обласної державної адміністрації Харківська область була обрана в якості пілотної для впровадження проекту Швейцарського бюро співробітництва в Україні «Запобігання неінфекційним захворюванням і сприяння здоровому способу життя», який буде реалізований Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВОЗ). Про це розповіла заступник голови ХОДА Юлія Світлична. «Обласна державна адміністрація продовжує системну роботу щодо залучення ресурсів міжнародної технічної допомоги для сталого розвитку нашого регіону. Харківщина вперше буде співпрацювати зі Швейцарським бюро співробітництва в Україні, але, враховуючи спільне стратегічне бачення можливостей регіонального розвитку, ми впевнені, що цей проект є тільки початком плідної співпраці. Щодо цього проекту, то він, перш за все, орієнтований на реформування системи первинної медичної допомоги та профілактику відповідних захворювань серед населення», - розповіла Юлія Світлична. 

Реалізацію проекту на території Харківської області планують розпочати вже в найближчі місяці.

Довідка. З 2000 року дві швейцарські агенції – ШАРС та ДСШЕП - спільно утримують Швейцарське бюро співробітництва в Києві, яке є складовою Посольства Швейцарії в Україні.

Основною метою діяльності Бюро є підтримка перехідних процесів в Україні шляхом сприяння демократичним реформам державних інститутів, забезпечення сталого розвитку економіки, впровадження принципів справедливого суспільства на засадах участі громадян у суспільному житті, допомоги в поглибленні інтеграції в Європу.