Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Педагоги Харківщини впроваджують інноваційні технології роботи з дітьми

Педагоги Харківщини впроваджують інноваційні технології роботи з дітьми

Педагоги професійно-технічних закладів області підвищують свою кваліфікацію. На базі Харківського професійного ліцею харчових технологій та торгівлі відбувся обласний семінар-практикум за темою «Спрямування діяльності соціально-психологічної служби професійно-технічного навчального закладу на досягнення гуманітарно-соціальних цілей виховання». Про це повідомила заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична. Під час роботи семінару викладачі обговорили питання інноваційних педагогічних технологій роботи з дітьми, які потребують особливої уваги, а також впровадження нових форм роботи з учнівським колективом та організацію профілактично-просвітницької роботи. 

Як зазначила Юлія Світлична, немає, на жаль, навчальних закладів, де б не навчалися діти з незахищених категорій, а цим дітям дуже необхідна педагогічна та соціально-психологічна допомога.

«Значну роль у створенні сприятливих умов для фізичного, психічного, соціального і духовного розвитку дітей, забезпеченні правового та соціального захисту, розвитку творчих і потенціальних здібностей відіграють соціальні педагоги. Допомогти дитині знайти себе, компенсувати соціальне неблагополуччя цікавою справою, знайти нових друзів і однодумців - це головне завдання в роботі соціального педагога», - підкреслила Юлія Світлична.